29aug2012

HOORN - Het VVD congres heeft afgelopen zaterdag ingestemd met een amendement van de afdeling Hoorn op het landelijke verkiezingsprogramma dat voorziet in het afschaffen van de grens van 2000 leden die een coffeeshop per 1 januari 2013 mag hebben. Per 1 januari 2013 wordt de wietpas, die nu nog enkel verplicht is in de provincies Limburg, Noord-Brabant en Zeeland, landelijk ingevoerd.

15mei2012

IDReaders.nl heeft haar AgecheckID Premium software dusdanig door ontwikkelt, mede na aanleiding van wensen van de coffeeshops, dat een fysieke Wietpas niet meer nodig is.

Door de combinatie van de AVD-5400 met deze AgecheckID Premium software kan iedere coffeeshop aan de hand van ID Kaarten en Paspoorten snel en foutloos haar bezoekers als lid registeren en daarna controleren op het lidmaatschap.

03mei2012

Wie een wietpas wil aanvragen bij een coffeeshop in Eindhoven hoeft geen uittreksel van het bevolkingsregister (GBA) meer te overleggen. De eigenaars van de coffeeshops zijn dit overeengekomen met burgemeester Rob van Gijzel.