18juni2012

Vanaf 18 juni wordt er een actie gestart onder leiding van het CBL (Centraal Bureau Levensmiddelenhandel) die moet voorkomen dat jongeren onder de 16 drank kunnen kopen bij de supermarkten. Hierbij wordt de AVS-2020 van IDReaders.nl ingezet.

CBL Start Rood is Nee! met AVS-2020 voor leeftijdscontrole bij alcohol en tabak verkoopMet de slogan "Alcohol Mee? ROOD IS NEE !" ,wordt er in supermarkten gestart met adequate leeftijdscontrole met behulp van een ID-Reader, waarbij het CBL de AVS-2020 Leeftijdscanner van IDReaders.nl heeft geselecteerd.

In navolging van de campagne "NOG GEEN 20, LAAT JE LEGITIMATIE ZIEN" wordt met behulp van de AVS-2020 Leeftijdscanner de leeftijd van de jeugdige klant aan de hand van een ID kaart of Paspoort digitaal vastgesteld. Hiermee behoren rekenfouten en eerste lijns vervalsingen van ID kaarten tot het verleden. 

Leeftijdscanner

De AVS-2020 is een stand-alone ID-Reader (geen computer nodig) welke zeer compact is en via gekleurde Lampjes en geluiden weergeeft of iemand jonger dan 16 is, Rood Lampje of ouder dan 16 is, Groen Lampje. Daarnaast kan de AVS-2020 ook ingesteld worden voor de inpandige slijterijen waarbij de leeftijd 16 en 17 jaar met een Geel/Oranje Lampje wordt weergegeven.

Privacy

De AVS-2020 Leeftijdscanner registreert geen persoonsgegevens, is niet gekoppeld aan wat voor registratiesysteem dan ook en bewaart dus op geen enkele manier informatie!

Dit type Leeftijdscanner leest alleen maar de geboortedatum en zet deze om in een leeftijd. Omdat er geen informatie wordt opgeslagen is de privacy dus gewaarborgd.

Verantwoording

Supermarkten vinden het niet alleen van groot belang om de wet correct na te leven, maar willen ook hun verantwoordelijkheid nemen als het gaat om de verkoop van alcohol en tabak. Daarom vragen supermarkten aan iedereen tot 20 jaar om legitimatie. Wie jonger is dan 16 of geen legitimatie kan laten zien, krijgt de alcohol of tabak dan ook niet mee.